Skocz do zawartości

Stout mi znowu nie odfermentował... jakieś fatum?


roberto_g

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno mi powiedzieć, czy to polepsza sytuację, z własnego doświadczenia wiem, że na pewno nie szkodzi. Poza tym będąc niedawno w browarze w Cieszynie zauważyłem, że fermentacja przebiega tam w zupełnie odkrytych wannach umieszczonych w podziemiach browaru - pewnie nie ma tam pustyni bakteriologicznej a mimo wszystko nic się temu piwu nie dzieje. Dostęp do tlenu też mu nie szkodzi (może pomaga ?)

Edytowane przez pedro22
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.