Jump to content

Gar - szeroki czy wąski?


coder
 Share

Recommended Posts

Tak na logikę i praktykę szeroki do zacierania- po prostu łatwiej mieszać. Do gotowania z chmielem to może faktycznie wąski bo mniej wyparuje, mniejsze straty. JK

Link to comment
Share on other sites

Chyba się wyjasniło - lepszy jest szeroki. Do zacierania - bo łatwiej mieszać i mniejsza różnica temperatur, do filtracji - bo cieńsze złoże i nie będzie się zatykać, do gotowania - bo większa powierzchnia grzewcza, a jak za bardzo paruje, to mozna częściowo zakryć pokrywką.

Browary przemysłowe też preferują taką konstrukcję.

 

P.S. Jakbyście widzieli gdzieś ciekawy garnek z nierdzewki 50L, zapodajcie link.

Link to comment
Share on other sites

Bastra.pl oni mają różne gary z nierdzewki. Czy akurat 50 l to nie wiem. Można sprawdzić na stronie lub najlepiej zapytać. Z tego co wiem załatwiają indywidualne zamówienia. O ceny strach pytać. JK

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.