Jump to content
elroy

Oddam / poszukuję gęstwę

Recommended Posts

17 godzin temu, Culter napisał:

Poszukuje gęstwy Brattanomyces

Chyba Brettanomyces :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 14.07.2018 o 11:19, Markos227 napisał:

gestwa amalgamation II wrocław dzis zbierana

Gdybym miał bliżej do Wrocka, ozłociłbym Cię swoimi wyrobami Królu Złoty :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sklep w Opolu zamknięty (urlopy), a ja nie mam drożdży. Czy ktoś poratuje? Wszystko jedno jakie, zrobię co będzie. Odbiór Opole i okolice lub Warszawa (idealnie Marymont lub Żoliborz).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poznań,  Wilda. W związku ze zwiększoną temperaturą w piwnicy oddam cały yeast cake Wyeast London Ale III po warce 59.

Stan jak na zdjęciach. Wieczorem będzie już w słoiku, ale jak ktoś się znajdzie chętny na całość to oddam z wiadrem ;)

Jak przed weekendem nikt się nie zgłosi to pójdzie w kanał.

 

IMG_20180816_143143254.jpgIMG_20180816_143125799.jpg

edit 16.08 g.23: dwa słoiki, jeden 1 litrowy, drugi 250 ml osiadają w lodówce. Jeden kolega wyraził już zainteresowanie.

edit 22.08: duży słoik poszedł, mały słoik czeka

Edited by zasada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Łódź, ok 100ml prosto z paczki Wyeast 1056. Czesc zdeponowalem sobie w soli fizjologicznej wiec reszte paczki moge oddac. Paczka nakłuta igła wiec sterylnosc w srodku powinna byc zachowana

 

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nieaktualne, fiolka znalazła przytulny fermentor.

 

Mam do oddania starter pierwszego poziomu ze szczepem OYL-091 Hornindal Kveik. Fiolka typu Falcon 15 ml, gęstwy około 1 ml. Starter już kończy pracę i fajnie jakby go przelać w przeciągu kilku dni na drugi poziom. Te kveiki uwielbiają duży underpitching i polecałbym starter 200-300 ml na 20 l/12°P. Odbiór tylko osobisty Warszawa, Wola. Jako, że jest to starter, to o wysyłce nie ma mowy, ciśnienie rozszczelni probówkę, przerobione empirycznie. Miałem warzyć z początkiem tygodnia, ale niestety plany się pokrzyżowały a wywalać szkoda, może akurat Ci się przyda. Jeżeli jesteś zainteresowany wyślij PW. Kveiki są odporne, starter ma kilka °P, więc próbówka śmiało wytrzyma do przyszłego tygodnia. A żeby jeszcze Cię zachęcić, to szczep nie jest dostępny w Polsce w oficjalnej dystrybucji.

 

Szczep bardzo głęboko fermentuje, zawsze mi kończył poniżej 1°P przy sesyjnych piwach. Estry w kierunku tropikalnych owoców, w smaku ma profil czystszy aniżeli Voss kveik, również ma mniejszą kwasowość. Nie wymaga kontroli temperatury, chociaż im cieplej, ~30-35°C, tym więcej estrów. Fermentuje raczej szybko, to już zależy od temperatury, im cieplej tym szybciej. Ma silną flokulację, dobrze się klaruje. Fajnie się układa z chmielami nowofalowymi.

Edited by Daniel()

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 1.09.2018 o 14:05, nidzwiadekk napisał:

Wrocław,

Poszukuję gęstwę do Black IPA !

gdybyś był chętny za kilka dni będę miał s-04 po vermont 14°blg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam do oddania gęstwę drożdży Omega HotHead zebraną 19.09.2018, odbiór na Ratajach ewentualnie na Wildzie w okolicach SPOT.

Edited by Mibor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Będę miał do oddania gęstwę po drożdżach S-33 po piwie 14 blg. Drożdże będą dostępne u mnie do niedzieli, później lecą w kanał :)

Edited by markus383

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poszukuję drożdży Wyeast 2565 Kölsch lub Wyeast 2575 Kölsch II. Ktoś coś? Nabyć nową paczkę graniczy z cudem, nic się nie pojawia...

Edited by Versaar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Przyjmę gęstwę drożdzy FM 13 Irlandzkie ciemności. Mogę odebrać w Warszawie lub w okolicach Otwocka.

 

Pozdrawiam,

Mateusz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 10.10.2018 o 11:26, dziedzicpruski napisał:

A german ale szukałeś, całkiem podobne są,

w CP jest Wyeast 2565 Kölsch ,ale cena  trochę zaporowa.

No właśnie, przesada z tą ceną... No właśnie zastanawiałem się nad WLP029, ale ostatecznie zobaczę jak dadzą radę FM42 Stare Nadreńskie, jak będzie wtopa to poluje na White Labsy 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Versaar napisał:

zobaczę jak dadzą radę FM42 Stare Nadreńskie, jak będzie wtopa to poluje na White Labsy 

Jak wtopa, jeżeli to są  w stylu geman ale to będą to b.fajne drożdże, też je kupiłem ostatnio bo moje ulubione germance nawywijały w  tamtym sezonie jakiś dziwnych akcji (smrodki) i boję się powtórki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy ktoś z zacnego grona z okolic Gliwic/Rybnika ma jakąś gęstwę do pszeniczniaka w sobotę bym chciał warzyć. Mam US-5 ale myślałem o czymś typowo do tego typu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć. 

Czy ma ktoś oddać gęstwę pod RISa? Najlepiej US-05 czy coś o czystym profilu i dużej wytrzymałości na alko. 

Warszawa. 

Edited by Pindin

Share this post


Link to post
Share on other sites

M84 po "11" klarowanej żelatyną. Nie płukane - dziś zbierane. Odbiór Warszawa Centrum / Wola - mam 3 x 100ml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...