Jump to content

Oddam / poszukuję gęstwę


 Share

Recommended Posts

witam!

 

Czy nie ma ktoś na zbyciu gęstwy albo torebki s-04? Zapomniałem kupić, a na jutro 'planowałem' warzenie ;) Odebrać mogę w okolicy Jastrzębia, Żor, Rybnika... Będę niezmiernie wdzięczny :)

 

 

Edit: ale jaja znalazlem pac, ke us 05 w lodowce, wiec sprawa nieaktualna

Edited by szymcio
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Cześć.

Zebrałem wczoraj FM51 Grodzie Dębowe. Niestety po imperial grodziskim 13,5blg. Nie myta, zebrana mechanicznie łyżką. Jakieś 400-500ml.

Jeżeli ktoś sobie życzy, to zapraszam. Za dnia mordor, wieczorem metro Ursynów.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Podbijam.

 

[bydgoszcz]

Na przyszły weekend będę potrzebował Wyeast 1010 American Wheat lub FM 50 Kłosy Kansas.

 

W zamian za to - mam świeżo zebraną gęstwę Wyeast 1084 Irish Ale:

http://www.wiki.piwo..._1084_Irish_Ale

 

Gdy by ktoś miał też jakieś płynne drożdże do Dubbla to też będę wdzięczny ;-)

Edited by maro86
Link to comment
Share on other sites

Witam.

Planuje ktoś z Warszawy warzyć piwo na drożdżach górnej fermentacji? Chciałbym 13.10 uwarzyć Porter Bałtycki (pierwszy w życiu) i potrzebowałbym gęstwy z drożdży, które mogą poradzić sobie z 21 blg. Niewiele mogę zaoferować, ale jeśli jest ktoś zainteresowany cydrem domowym to możemy się wymienić ;) 

Interesowałby mnie obszar Warszawy lub kierunek do Otwocka :)

 

Pozdrawiam,

Mateusz :)

Link to comment
Share on other sites

Wiem, wiem :) Niestylowe. Nie mam możliwości fermentować w temp. niższej niż 18°C. No chyba, że wystawię do garażu nieogrzewanego z blachy albo na balkon, ale boje się o spadki temperatury w nocy. Mrozu pewnie jeszcze nie będzie, ale koło 4-5°C to już u mnie bywa rankiem.

Link to comment
Share on other sites

Nie mam możliwości fermentować w temp. niższej niż 18°C.

Wtedy trudno mówić o ściśle bałtyckim.

Ale ja bym poszedł w takim razie w drożdże California lager - teoretycznie pasują.

Teoretycznie także dałbyś radę zrobić 10 litrową warkę 10 BLG i sam sobie zapewnić gęstwę.

edit: wujek dobra rada zawsze w cenie

Edited by zasada
Link to comment
Share on other sites

Jeśli nie znajdzie się ktoś o wielkim sercu, ktoś kto nie będzie posiadał gęstwy, zakupię New World Strong Ale M42 Mangrove Jack's.

 

Jak wyczytałem - temp. fermentacji od 14°C do 22°C, więc OK, a dodatkowo dedykowane m. in. do Porterów, RISów.

Link to comment
Share on other sites

Przyjmę gęstwę w okolicach Wałbrzych, Legnica do piwa górnej fermentacji w stylu angielskim. Style typu EIPA, bitter, Mild, Scottish, stout. Z góry dziękuję krajanie :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.