Skocz do zawartości

14.12.2010 - Kraków, pub Omerta - pokaz warzenia


elroy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam przyjemność zaprosić na pokaz warzenia, oraz dyskusje przy kufelku piwa do Omerty, na krakowskim Kazimierzu, 14 grudnia od 17:00.

Na tapecie Marcowe, w następującym zasypie:

 

słód pilzneński - 2 kg

słód monachijski I - 2 kg

słód wiedeński - 1 kg

słód caramunich I - 0,35 kg

słód melanoidowy - 0,1 kg

chmiel Sybilla - 25 g

chmiel Lubelski - 30 g

drożdże Saflager W34/70

 

Do zobaczenia !

 

ps: pojawię się od 18-19.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Uwarzone.

Zasyp j/w, zacieranie 20' w 62 stopniach, 40' w 72 stopniach, podgrzanie do 76 stopni i filtracja.

Gotowanie 65'. Sybilla (25 g, 7 %) na 60', Lubelski (30 g, 3,5 %) na 20'.

Wyszło 22,5 l, 14 Blg.

Zadane W-34/70.

Wyliczone: IBU - 23, EBC - 22.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.