Skocz do zawartości

Potrzebna porada! Pilnie


sn_phoenix

Rekomendowane odpowiedzi

Każde niestandardowe zjawisko przy fermentacji daje powód do niepokoju. 48h startu - oczywiście też. Kożuch na powierzchni, kwaśny zapach - jak najbardziej, własnie tak wyglądają moje piwa zaszczepione bakteriami mlekowymi.

http://www.piwo.org/forum/p68555-09-10-2010-15-23-43.html#p68555

 

Ale też nic już na to nie możesz zaradzić, poczekaj na gotowy produkt, próbując od czasu do czasu czy nie ma oznak kwaśnienia. A nawet lekko podkwaśniałe piwo może mieć całkiem przyjemny smak.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No Szymon, bo Koelscha zadałeś świeżutką gęstwą z piwa, które przy butelkowaniu było ok (a teraz z każdym dniem staje się lepsze :) więc strachu wielkiego nie było :) Pacyfiki jednak Ci trochę w lodówce stały...

Edytowane przez kolomar
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.