Skocz do zawartości

Dla milosnikow chmielu


scooby_brew

Rekomendowane odpowiedzi

Dla niektorych piwowarow pojecie "za duzo chmielu" po prostu nie istnieje. Dla nich nigdy nie ma za duzo chmielu i jedyne co im brakuje to nowe sposoby na dostarczanie chmielu do piwa. Chmielowanie goryczkowe, na sucho, na mokro - nie wystarcza. Od niedawna chmiele dodawane sa podczas zacierania, a takze po ukonczeniu warzenia piwa, w drodze miezy kegiem i szklanka:

 

OktoberFest_051_HopbackBar.jpg

 

Jest to filtr do wody, ktory zwykle instoluje sie w domu. Tutaj jednak sam filtr zostal wyciagniety i pojemnik wypelniny swiezym chmielem i calosc podlaczona jest miedzy kegiem z piwem i "kijem".

;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://www.maltosefalcons.com/photos/photos/2005%2010%2015%20Oktoberfest/OktoberFest_051_HopbackBar.jpg

 

Jest to filtr do wody, ktory zwykle instoluje sie w domu. Tutaj jednak sam filtr zostal wyciagniety i pojemnik wypelniny swiezym chmielem i calosc podlaczona jest miedzy kegiem z piwem i "kijem".

;)

Fajne!!! ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.