Jump to content

Dla milosnikow chmielu


scooby_brew
 Share

Recommended Posts

Dla niektorych piwowarow pojecie "za duzo chmielu" po prostu nie istnieje. Dla nich nigdy nie ma za duzo chmielu i jedyne co im brakuje to nowe sposoby na dostarczanie chmielu do piwa. Chmielowanie goryczkowe, na sucho, na mokro - nie wystarcza. Od niedawna chmiele dodawane sa podczas zacierania, a takze po ukonczeniu warzenia piwa, w drodze miezy kegiem i szklanka:

 

OktoberFest_051_HopbackBar.jpg

 

Jest to filtr do wody, ktory zwykle instoluje sie w domu. Tutaj jednak sam filtr zostal wyciagniety i pojemnik wypelniny swiezym chmielem i calosc podlaczona jest miedzy kegiem z piwem i "kijem".

;)

Link to comment
Share on other sites

http://www.maltosefalcons.com/photos/photos/2005%2010%2015%20Oktoberfest/OktoberFest_051_HopbackBar.jpg

 

Jest to filtr do wody, ktory zwykle instoluje sie w domu. Tutaj jednak sam filtr zostal wyciagniety i pojemnik wypelniny swiezym chmielem i calosc podlaczona jest miedzy kegiem z piwem i "kijem".

;)

Fajne!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.