Skocz do zawartości

Pozdrowienia ze stolicy


arturg102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich piwowarów! W najbliższym czasie zamierzam nastawić moje pierwsze piwo z pszeniczne brewkit'a (w związku z tym zadałem pytanie w piaskownicy odnośnie kwasowości piw z różnych brewkit-ów). Mam pewne doświadczenie w robieniu win zatem mam już trochę sprzętu i doświadczenia z fermentacją. Niestety studiuję w warszawie a swoje piwa zamierzam robić w moim rodzinnym domu, ponieważ tam mam lepsze warunki lokalowe i cały sprzęt potrzebny do produkcji więc trochę boję się, że przez moją nieobecność przy fermentacji coś może pójść nie tak.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nieobecność piwowara podczas fermentacji (szczególnie początkującego!) tylko dobrze piwu robi.

Oczywiście pod warunkiem, że pod nieobecność piwowara któryś z domowników nie zechce zaczerpnąć kubkiem trochę zawartości by sprawdzić z czego jest to "winko" :) Fermentator plastikowy (zwłaszcza z kranikiem), w odróżnieniu od szklanego balona, wydaje się być wprost do tego stworzony :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.