Jump to content
Sign in to follow this  
Radomac

Witam wszystkich

Recommended Posts

Zacząłem w pazdzierniku , włałściwie w pierwszej połowie października a właściwie to 12 pażdziernika ..... od Brewkita Coopers Dark Ale. Własnie wyniosłem do piwnicy. Drought juz tydzien stoi w butelkach a dzis zlewam English Bitter. Po dwóch pierwszych nastawach (na cukrze) dostrzeglem słody i glukoze. Zamierzam dzis jeszcze nastawic Lagera a na koniec roku bede mogl próbowac pierwsze efekty pracy. Chce poznac wszystko na razie na gotowych składniokach a później , no cóż - chyba nie uniknie sie zacierania.

Pozdrawiam wszystkich.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Zastąp cukier ekstraktem słodowym, w odpowiedniej ilości, a na pewno poczujesz różnicę. Zresztą jak masz już za sobą trzy brewkity i chcesz zacierać to chyba kolejne puszki niewiele już Cię nauczą. Pora na zacieranie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam w zapasie jeszcze trzy zestawy wiec je wyrobie i dopiero zainwestuje w sprzet i składniki na zacieranie ;) Najnowszy English Bitter juz z udzialem słodu zamiast cukru.

do butelek glukoza.

 

Mam nadzieje ze bedzie lepiej ;)

Edited by Radomac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.