Makaron 262 1 Items Posted June 4, 2008 Wyjatkowa wersja mocnego piwa. Powinien byc dojrzewany w beczkach przez kilka tygodni (to chyba chodzi o fernetacje cicha ), a pozniej lezakowany w butelkach przez przynajmniej 18 miesiecy. Calosc na 23 litry piwa. Slody: Pale malt 4,000 g Pilzenski slod 2,800g Amber malt 1,450g Black malt 445g Cukier 950g Chmiele Goryczkowe: Target hops 55g Metoda zacierania Jednotemperaturowo 67°C przez 90` Czas chmielenia 90` Drozdze gornej fermentacji. Gestosc poczatkowa powinna byc okolo 23.1 Plato Gestosc koncowa w okolicy 4.3 Plato Zawartosc alkoholu 10.7 obj. 8.3 wag. Goryczka 50 EBU Kolor 235 EBC Quote Share this post Link to post Share on other sites