gibzdeka Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Czy da się go jakoś uratować? Poszło za duże ciśnienie na niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 4 minuty temu, gibzdeka napisał: Czy da się go jakoś uratować? Poszło za duże ciśnienie na niego. A nie ma z tyłu śruby do regulacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibzdeka Posted December 5, 2022 Author Share Posted December 5, 2022 Nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Da się: Ściągasz gumę. Szukasz z boku wgłębienia pod mały śrubokręt. Podważasz i ściągasz przednią szybkę. Odkręcasz z tyłu dwie śrubki. Wyjmujesz mechanizm z tarczą z obudowy. Przytrzymując wskazówkę obracasz od drugiej strony zębatym wałeczkiem tak aby po zwolnieniu było 0. gibzdeka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łachim Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 (edited) @skybertmajstrowałem w zeszłym tygodniu z dokładnie takim manometrem i taką awarią. Nie znam się na tym, ale z tego co czytałem gdzieś na tajemniczych forach, trzeba bardziej przygiąć taką blaszkę, jakby łącznik, niż przestawiać zębatkę, bo podobno wtedy wyniki byłyby przekłamane. W każdym razie tak zrobiłem i znów pokazuje 0, ale nie sprawdzałem dokładności pomiaru. Edited December 5, 2022 by Łachim gibzdeka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Ja też to miałem i zrobiłem tak jak opisałem. Sprawdzałem z drugim manometrem i jest dobrze. W jednym z filmów na kanale Keglanda (nie pamiętam już który film) prowadzący o tym wspomina, z tego co pamiętam mówi żeby obrócić ten środkowy wałeczek. Być może Twój sposób też jest dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibzdeka Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 Super. Dzięki za odpowiedzi. Spróbuję ogarnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts