Skocz do zawartości

Przerwa białkowa


gen.Jomini

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając zwycięskie przepisy na pilsy, zauważyłem, że niektórzy stosują przerwę białkową a inni nie.

Czy ta przerwa w zacierniu pilsów/lagerów daje jakieś pożądane efekty smakowe? Robić tę przerwę, nie robić...?

Warto, nie warto? Wiki podaje nawet, że może zaszkodzić pienistości i treściwości piwa.

Poprzednią serię pilsów zrobiłem be tej przerwy, zastanawiam się, czy teraz warząc kolejną serię dolniaków, nie zrobić jednej warki 

z tą przerwą...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.