Jump to content
Sign in to follow this  
wyvern

Jak poprzednik - witam z Wrocławia:)

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Z zamiarem nawarzenia sobie piwa:) noszę się już od jakiegoś czasu, nawet czytałem Wasze forum:) Tylko się tak jakoś zebrać nie mogłem, pomysł umarł pośród innych, ale kolega mnie zmobilizował i postanowiliśmy się za to zabrać:smilies: Teraz trzeba tylko zrobić/pokompletować sprzęt (w kupowaniu gotowców nie ma żadnej frajdy). Mam nadzieję, że niedługo będę mógł się pochwalić pierwszymi małymi sukcesami:)

A do tego czasu zostało trochę czytania, ew. męczenia Was podstawowymi pytaniami ;)

Pozdrawiam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj na forum i pytaj :smilies:

Czasami lepiej kupić (gotowce) jak ty to nazwałeś ,a robienie sprzętu nie zawsze wychodzi taniej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie musi być taniej, gotowca zawsze zdążę kupić a piwowarstwo ma być przyjemnością, składanie sprzętu powinno dostarczyc rozrywki:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj.

 

Jak zaczniesz, wciągnie Cię jak bagno. Ja już drugi fermentator kupiłem co by w dwóch warzyć dwa różne gatunki. :) Jeżeli będziesz miał podobne objawy, daj znać. ;)

Udanych warek. :):smilies:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Również Cię witam! Ja też sobie najpierw pomału, bez pośpiechu sprzęt zacząłem kompletować. Ale ostatnio, czytając o piwku na tym forum, tak się napaliłem, że już nie mogłem wysiedzieć czekając na ostatni sprzęt - gar zacierny/warzelny. W końcu go mam i poczyniłem pierwszą warkę :smilies:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wrocław (Dolny Śląsk) piwem stoi. Ale Górnego Śląska nie pobijecie w liczbie piwowarów witam na forum i życzę satysfakcji z poczynań

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helo.

 

Zastanawiałem się przez półtora miesiąca nad filtracją brzeczki, oraz parę innych głębokich przemyśleń na temat gara do warzenia i czy działa z kuchnią indukcyjną, czy moc wystarczy, czy nie zawali się, nad temperaturą, siłą wiatru, protuberancjami plam na słońcu...

Teraz stoi w fermentatorze na cichej i korci mnie żeby zobaczyć co tam się dzieje, mimo że niewolno. Wezmę chyba jakieś valium. Ogólnie dopadł mnie bakcyl i trzyma.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witaj, witaj! Wrocław rośnie w siłę, budujące :D Pozdrawiam!

Co do postu powyżej: What the .... ???

Pospolity spam w temacie leków erekcjogennych. Ale żeby to forum piwowarskie już dotknęło tom zdziwion. Oczywiście nie mam na myśli zaburzeń erekcji użytkowników, tylko tego typu spam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.