OLINKA Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 (edytowane) Do tego wyrobu potrzebujemy : Dużego kurczaka, peklosól ( sól peklującą lub sól ), cukier, pieprz, kilka dużych pieczarek, cebulę, żelatynę Kurczaka obieramy ze skóry starając się aby jej zbytnio nie "potargać" i trochę ją solimy, Piersi solimy z obu stron i odkładamy, Pozostałe mięso obieramy od kości i kroimy w kostkę. To mięso po zważeniu solimy solą peklującą lub solą zwykłą w ilości 0,02 kg na 1 kg mięsa i dodajemy odrobinę cukru. Mięso odstawiamy na 24 - 48 h w lodówce lub w chłodnym miejscu. Po tym czasie mięso mielimy wraz z przesmażoną na oleju cebulką. Do tego farszu dodajemy pokrojone drobno i podduszone pieczarki. Całość dokładnie wyrabiamy (mieszamy) dodajemy żelatyny około 1 łżki stołowej oraz do smaku pieprz. Rękaw do pieczenia ( folię) rozcinamy na jednym boku aby otrzymać arkusz folii, na tej folii układamy skórę, na skórę sypiemy ciut żelatyny na to układamy ( na środku ) jedną rozbitą tłuczkiem pierś, na pierś sypiemy ciut żelatyny i nakładamy farsz, żelatynę, pierś rozbitą, żelatynę i zawijamy skórę. Następnie dość ściśle owijamy folią tworząc rulon. Ja dodatkowo włożyłam to do siatki wędliniarskiej ale wystarczy związać nicią bawełnianą lub sznurkiem wędliniarskim. Wkładamy do gara z woda o temp. 75 st.C i parzymy przez około 1,5 h w tej temperaturze. Po wystygnięciu można jeść Jak będę robić następnym razem zrobię fotorelację Edytowane 14 Listopada 2011 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) do usunięcia Edytowane 23 Listopada 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Cześć Wczesne śniadanie Golonka prasowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Cześć Wczesne śniadanie Golonka prasowana Eee tam prasowana, chyba zimnym żelazkiem, bo się galareta nawet nie rozpuściła Swoją drogą, takie przechwałki powinny być karane , dobrze, że mam schabik wędzony to mi rekompensuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Grzesiu jesteś okrutny. Przez Ciebie dostaliśmy ślinotoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Cześć Wczesne śniadanie Golonka prasowana a przepis podasz? wyglada pysznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mój schab suszony (z czosnkiem i pieprzem): Leży dopiero tydzień w lodówce odpakowany, ale już smakuje super. Wyszedł mocno czosnkowy i mocno pieprzowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Cześć Mój schab suszony (z czosnkiem i pieprzem):...... Leży dopiero tydzień w lodówce odpakowany, ale już smakuje super. Wyszedł mocno czosnkowy i mocno pieprzowy No i trzeba iść sobie robić śniadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 W końcu i ja się zabrałem za produkcję. Mielonka drobiowa już sie skończyła. Dziś nastawiłem do peklowania mieloną łopatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się