Jump to content

Jaki brewkit dodać do ekstraktu niechmielonego 10 000 EBC


Gluchy
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich

Jako że nie mam zbyt dużo czasu na poszukiwania (do piątku muszę mieć go u siebie) poszukuję brewkitu do ekstraktu słodowego z poniższego linku:

LINK

Podczas zakupu zrobiłem się w jajo i nie spojrzałem dokładnie co kupuję...

Zrobiłem na nim Czech Pilsnera z UKBrew i po pierwszej degustacji już wiem że to nie będzie zbyt dobre połączenie (uznałem że spróbuję co z tego wyjdzie i tak się wypije).

Chciałbym uwarzyć coś co się nie będzie gryzło z kolorem i smakiem tego ekstraktu i dodatkowo da się się to wypić.

Ewentualnie jakiś inny pomysł jak wykorzystać pozostałem około 10kg tego cholerstwa.

Link to comment
Share on other sites

8 godzin temu, Gluchy napisał:

Witam wszystkich

Jako że nie mam zbyt dużo czasu na poszukiwania (do piątku muszę mieć go u siebie) poszukuję brewkitu do ekstraktu słodowego z poniższego linku:

LINK

Podczas zakupu zrobiłem się w jajo i nie spojrzałem dokładnie co kupuję...

Zrobiłem na nim Czech Pilsnera z UKBrew i po pierwszej degustacji już wiem że to nie będzie zbyt dobre połączenie (uznałem że spróbuję co z tego wyjdzie i tak się wypije).

Chciałbym uwarzyć coś co się nie będzie gryzło z kolorem i smakiem tego ekstraktu i dodatkowo da się się to wypić.

Ewentualnie jakiś inny pomysł jak wykorzystać pozostałem około 10kg tego cholerstwa.

A co było z tym nie tak?

P.S. gdybyśmy nie byli w Polsce moglbys przedestylowac :D 

 

Link to comment
Share on other sites

9 godzin temu, INTseed napisał:

Jak to gotujesz to kup chmiel i wrzuć w jakiejś skarpecie abyś nie musiał filtrować.
A jak puszki to musi być ekstrakt nachmielony.

Tyle to wiem. Wolałbym puszkę bo do gotowania to jeszcze nie mam możliwości. A jak chmiel to jaki dać żeby to było choć trochę pijalne?

Link to comment
Share on other sites

Mówisz o piwie, uznajesz je za niepijalne, nie mówisz dlaczego i szukasz pomocy w uczynieniu pijalnym kolejnego.

Czyli użytkownicy mają zgadnąć co jest nie tak z Twoim piwem i pomóc Ci je ulepszyć.

W czym jest problem? Opisz go. Kwaśność, zaklajanie, szorstkość smaku...

W mojej ocenie "na ślepo" ten baniak będzie Ci służył jeszcze wiele lat jako dodatek podbijający BLG i przyciemniający piwo a nie jako baza do czegokolwiek, ale strzelam na oślep.

 

Link to comment
Share on other sites

3 godziny temu, Gluchy napisał:

Tyle to wiem. Wolałbym puszkę bo do gotowania to jeszcze nie mam możliwości. A jak chmiel to jaki dać żeby to było choć trochę pijalne?

To Ty zrobiłeś 'piwo' z samego ekstraktu? Przefermentowałeś brzeczkę bez dodatku chmielu? 

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, anteks napisał:

10000 ebc to chyba najbardziej barwiący z barwiących ekstraktów, z tego nie robi sie piwa!!!

Ale przecież w opisie na allegro jest tak napisane 😂😂😂😂😂

Link to comment
Share on other sites

21 minut temu, Suchejroo napisał:

Ale przecież w opisie na allegro jest tak napisane 😂😂😂😂😂

To ekstrakt dla piekarni dodawany by przyciemnić pieczywo które ma udawać graham/żytnie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.