Skocz do zawartości

Czerwień czerwona


seler

Rekomendowane odpowiedzi

Czy aby piwo miało czerwony kolor należy użyć odpowiednich składników czy po prostu wystarczy osiągnąć odpowiednie EBC (około 30) ?

 

Czy na przykład mogę palony jęczmień zastąpić troszkę większą ilością słodu palonego czekoladowego?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To mnie uspokoiłeś. W międzyczasie znalazłem taki post dori http://www.piwo.org/forum/p39413-10-02-2010-14-14-14.html#p39413

Słodu czekoladowego mam akurat duży zapas (carafa i normalny) więc cieszę się, że będę mógł go użyć. :ble:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zajrzyj proszę tu http://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=838846&postcount=35 i do mnie tutaj http://www.piwo.org/forum/p49912-04-05-2010-16-32-49.html#p49912 . Może to coś pomoże :ble:

Edytowane przez pioturek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.