Jump to content

BW11 krótkie pytanie


 Share

Recommended Posts

Jak mam zacierać tzn powyżej czy poniżej 67 st C pod optymalne (z 12 do 2) odfermentowanie na tym szczepie BW11? Tzn tez się wygłupia jak wb06 czy normalnie odfermentowuje? Nie mogę znaleźć tej informacji. 

Link to comment
Share on other sites

Gozdawa? Gozdawy drożdże szaleją, najczęściej miałem oznaki przegazowanego piwa w butelkach. Fermentacja stawała na określonym poziomie, no to siup do butelek, a po dwuch-trzech miesiącach musiałem rozgazowywać piwa w piwnicy. Daruj sobie BW11, jak chcesz suchary kup Mangrove Jack's, te mogę polecić.

Link to comment
Share on other sites

9 godzin temu, Nazwa użytkownika napisał:

Gozdawa? Gozdawy drożdże szaleją, najczęściej miałem oznaki przegazowanego piwa w butelkach. Fermentacja stawała na określonym poziomie, no to siup do butelek, a po dwuch-trzech miesiącach musiałem rozgazowywać piwa w piwnicy. Daruj sobie BW11, jak chcesz suchary kup Mangrove Jack's, te mogę polecić.

Dzięki. Już kupiłem bo tanio było a akurat byłem w Łodzi to wziąłem przy okazji. Piwo jest bez ambicji zadnych tylko do domu na jesień może dadzą radę jakoś. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.