Jump to content

Warzę z "resztek" nie wiem jak nazywa się ten styl...


Recommended Posts

3kg słodu pszenicznego 

2kg słodu pale ale 

1kg słodu wiedeński

0,2kg płatki żytnie

0,5kg płatki pszenne

60min 

Casade 10g mosaic 10g

35min

5g casade i mosaic 5g

15min 

5g casade i 5g mosaic

0min

Casade 30g

Mosaic 30g 

Simcoe 20g

 

Zacieralem 66-67stopni i do tego mam pytanie czy temperatura nie za wysoka i co przez to moge osiągnąć w uwarzonym piwie bo książkowo opisują 62 stopnie jako przerwa maltozowa co się dzieje w temp wspomnianej 66-67 stopni (czy mam rację że będzie wytrawniejsze)

Przyznaje się bez bicia nic nie kalkulowalem robię to tak trochę jako eksperyment co będzie to będzie jak to mówią :) do fermentacji dodaje pobrane wczoraj drożdże z piwka po fermentacji burzliwej fermentis US 05 liczę że ruszy. najgorzej, że nie mam pojęcia ile dać tej gęstwy mam zebrane ok 0,35litra daje to i niech się dzieje wola nieba. 

1 raz robię to tak trochę niechlujnie to moja ok 8 Warka za opinie o tym co tu wyprawiam dziękuję również krytyczne może będzie pomocne to dla mnie w przyszłości . Jeżeli miałbym strzelać jaki to styl bym powiedział że Hazy Wheat IPA 

 

 

 

 

 

Edited by radar1111
Link to comment
Share on other sites

  • zasada changed the title to Warzę z "resztek" nie wiem jak nazywa się ten styl...

Cześć,
wyedytowałem temat bo rozlewał się strasznie.

A merytorycznie (?) obstawiam Wheat IPA ale imo najlepiej odpowiedzieć, że to domowe ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.