Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Warka: 11 gal (41.6 L)

OG: 1.066 (16.1 Plato)

IBU: 51

SRM: 19.8

Wydajność: 72%

 

 

Słody:

 

20 lbs. (9.07 kg) 2-row Pale

 

2 lbs. (0.9 kg) Cara-pils Dextrine (słód dekstrynowy)

 

2 lbs. (0.9 kg) Crystal 40L

 

2 lbs. (0.9 kg) Brown Sugar (cukier brązowy)

 

1.0 lb. (0.45 kg) słód czekoladowy

 

 

 

Chmiel:

 

2.0 oz. (57 g) Centennial (60 min)

 

2.0 oz. (57 g) Centennial (15 min)

 

2.0 oz. (57 g) Centennial 0 min

 

 

 

Drożdże: US-05

 

 

 

Zacieranie: 154F (67°C) 60 min

 

 

 

Uwagi:

 

Inspiracją tego piwa był Dogfish Indian Brown Ale: http://www.dogfish.com/brews-spirits/the-brews/year-round-brews/indian-brown-ale.htm . Piwo to najlepiej smakuje zimą, serwowane w temperaturze pokojowej. Najlepiej jest odleżakować to piwo w butelkach przez co najmniej 2 miesiące.

 

Słód 2-row Pale możesz zastąpić słodem Pilsner, Crystal 40 możesz zasąpić karamelowym jasnym, cukier brązowy możesz zastąpić zwykłym cukrem stołowym.

Edytowane przez scooby_brew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.