Skocz do zawartości

Za wysokie cisnienie piwa. Kegerator


Rekomendowane odpowiedzi

Mało ifo podałeś, np. co to w ogóle za piwo i w jaki sposób je nagazowałeś w kegu. Z tego co ja czytałem jak zaczynałem kegować to w zdecydowanej większości przypadków winą jest zbyt mocno nagazowane piwo w kegu. Po prostu. Proponowałbym od tego zacząć. Wklejam link do mojego poradnika, punkt 4a jak odgazować piwo w kegu.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ile te czasu piwo trzymałeś w lodówce przed wyszynkiem? Postać musi minimum 48h aby się dobrze schłodziło i gaz z poduszki się ponownie rozpuścił. W tym czasie odłącz gaz od kega.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.