fotohobby Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Czy ktoś w Was miał okazję użyć takiego wynalazku ? https://www.keg-king.com.au/fermenter-king-junior.html Można to dostać (z przesyłką) za 460zł, a wymiarami (w przeciwieństwie do Fermzilli) idealnie wpasowywuje się do mojej witrynki chłodniczej. Ja i tak najczęściej robię wartki 14-16l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Mam SnubNose 35l od nich. Sprawuje się bardzo dobrze, nie ma się do czego przyczepić. Edytowane 4 Marca 2022 przez Krzyżak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 19 godzin temu, Krzyżak napisał: Mam SnubNose 35l od nich. Sprawuje się bardzo dobrze, nie ma się do czego przyczepić. Możesz sprawdzić, jaką średnicę ma gwint zaworu bezpieczeństwa w pokrywie ? Wymieniłbym na 1bar, żeby fermentować pod takim ciśnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 (edytowane) Teraz nie sprawdzę, bo w zbiorniku trwa fermentacja pod ciśnieniem. Edytowane 5 Marca 2022 przez Krzyżak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincent183 Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Mam Chubby, trochę większy od Juniora ale niewiele. Wymiary to 59,5 wysokość, 30 szerokość. Bardzo fajny sprzęt, jestem bardzo zadowolony, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 17 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 (edytowane) Zawór bezpieczeństwa nie jest na tyle dokładny, żeby się nadawał do fermentacji od ciśnieniem, przynajmniej nie jest optymalny. Lepiej podpiąć pod złącze gazowe coś, co zwą "spunding valve" i mieć kontrolę nad procesem. Koszty z przesyłką ze wschodu to jakieś 50 zł. Ja do fermentacji pod ciśnieniem zaopatrzyłem się po prostu w corneliusy. Robię warki 10l, więc 19l keg jest w sam raz. Do tego kegi 11 i 9 l. Trzeba skrócić rurkę albo zamienić na pływak, najlepiej, jeśli jeszcze się dorzuci filtr na wężyk. Jeszcze nie próbowałem, ale ponoć jedyny mankament to trudność w zbieraniu gęstwy, natomiast zamierzam przerzucić się na dzielenie starterów. Plus to natomiast trwałość, uniwersalność i higiena. Edytowane 17 Marca 2022 przez Łachim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się