Jump to content

suchy ekstrakt słodowy, ile?


Recommended Posts

  • 4 years later...

Witam.

 

Zostało mi 500g suchego ekstraktu, chciał bym go dodać do brzeczki. W którym momencie powinienem to zrobić? na początku gotowanie w środku czy pod koniec?

Link to post
Share on other sites

 

na wyłączonym palniku czy np 10 min przed końcem gotowania?

Tak żeby zdążył się rozpuścić. Może być 10 min przed końcem gotowania.

 

 

Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź.

 

A takie pytanie z czystej ciekawości: co by się stało gdybym dodał go na początku gotowania?

Link to post
Share on other sites

 

 

na wyłączonym palniku czy np 10 min przed końcem gotowania?

Tak żeby zdążył się rozpuścić. Może być 10 min przed końcem gotowania.

 

 

Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź.

 

A takie pytanie z czystej ciekawości: co by się stało gdybym dodał go na początku gotowania?

 

Chyba nic. Nie wydaje mi się, żeby mogło to mieć jakieś negatywne skutki.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.