Skocz do zawartości

Po wysładzaniu 5°Blg


bmalkow

Rekomendowane odpowiedzi

Robię stouta z zestawu CP. Po wysładzaniu, które pewnie sp?em, wyszło mi że ma 5°Blg. Pewnie w czasie chmielenia skoczy do 7, może 8? Ale powinno być 12°Blg.

Da się to jakoś uratować?

Może po prostu cukrem brązowym?

A może zwyczajnie odparować więcej wody w czasie chmielenia?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uf? spaprałem pomiar. Jak wymieszałem dobrze, to wyszło 9.5°Blg. Widać jak lało się z rurki to warstwy się zrobiły

Powinno do 12 dojechać podczas chmielenia.

 

Po wysładzaniu miałem 25 litrów.

Słody zadałem do 12litrów (4kg słodów)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uf? spaprałem pomiar. Jak wymieszałem dobrze, to wyszło 9.5°Blg. Widać jak lało się z rurki to warstwy się zrobiły

Powinno do 12 dojechać podczas chmielenia.

 

Po wysładzaniu miałem 25 litrów.

Słody zadałem do 12litrów (4kg słodów)

nie zapomnij zamieszać, i to solidnie, przed zadaniem drożdży...:smilies:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.