Skocz do zawartości

Mild "Luna"


Rekomendowane odpowiedzi

Receptura na 20 litrów

Zasyp:

2.8kg Słód Pale

0.25kg słód crystal

0.2kg słód czekoladowy

 

Zacieranie:

Zacieranie 70 minut 68°C .

 

Chmielenie:

140 GPH (20g 7%AK) northern brewer

 

Dodatki:

pół łyżeczki mchu irlandzkiego

 

Drożdże i fermentacja

Drożdże Gęststwa London III, najlepiej w temperaturze w okolicach 18°C.

 

Rozlew

50g cukru do refermentacji na 20 litrów.

Edytowane przez Makaron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...
  • 1 rok później...
  • 6 miesięcy temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.