Jump to content

Recommended Posts

Receptura na 20 litrów

Zasyp:

2.8kg Słód Pale

0.25kg słód crystal

0.2kg słód czekoladowy

 

Zacieranie:

Zacieranie 70 minut 68°C .

 

Chmielenie:

140 GPH (20g 7%AK) northern brewer

 

Dodatki:

pół łyżeczki mchu irlandzkiego

 

Drożdże i fermentacja

Drożdże Gęststwa London III, najlepiej w temperaturze w okolicach 18°C.

 

Rozlew

50g cukru do refermentacji na 20 litrów.

Edited by Makaron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak długo takie piwo musi leżakować? Inaczej mówiąc, po jakim czasie uzyskuje pełnię walorów?

Edited by santa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdaje się, że go piłem - był wyborny, ale zazwyczaj aż tyle czekać nie trzeba. Zwykle można pić od razu po nagazowaniu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.