Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

Porter "Korabl-Sputnik"

Recommended Posts

Przepis jest na 20 litrów piwa.

 

Zasyp:

3kg słodu Pale

0,5kg słód brown

0,16 kg słodu crystal

0,15 kg słodu carapils

0,12 kg pszennego czekoladowego

 

Woda:

Umiarkowana twardość węglanowa.

 

Zacieranie:

Zacieranie w stałej temperaturze 67°C.

 

Chmielenie:

15g Iunga na 1h

25g Goldings na 20 minut

50g Goldings na 5 minut.

 

Dodatki:

Łyżeczka Mchu Irlandziego na 15 minut przed końcem gotowania.

 

Drożdże i fermentacja:

Drożdże Danstar Nottingham. Fermentacja powinna być w górnej granicy, czyli około 21°C.

 

Rozlew:

60g cukru do refermentacji.

 

Piwo nie jest typowym porterem angielskim, ale ma wszystkie podstawowe cechy. Nie wymaga długiego leżakowania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.