Eselchen Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 Cześć, chodząc ostatnio po lokalach z kraftowym piwem miałem okazje próbować piw dolnej fermentacji, które miały bardzo niską goryczkę oraz odczuwalny diacetyl (dla mnie dobrze). Ocenił bym takie piwo jako „kraftowy koncerniak”. Poszukuje receptury na takie piwo. Czy ktoś mógłby podać sprawdzalną recepturę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buber Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 (edited) Czeska desitka https://wiki.piwo.org/Pils_Czeski_(_Ceska_Diesitka),_Łukasz_Chrząszcz_(vettis) Edited December 11, 2021 by buber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted December 11, 2021 Author Share Posted December 11, 2021 2 minuty temu, buber napisał: Czeska desitka https://wiki.piwo.org/Pils_Czeski_(_Ceska_Diesitka),_Łukasz_Chrząszcz_(vettis) Czy można tą recepturę wykonać bez dekoracji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buber Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 11 minut temu, Eselchen napisał: Czy można tą recepturę wykonać bez dekoracji? Można. 30 minut w 62 st. C, 30 minut w 72 st. C. Albo 15 minut w 62 st. C, 45 minut w 72 st. C. A na upartego nawet 60 minut w 68 st. C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.