Skocz do zawartości

Rzecz o refermentacji Stouta.


Piotr Ba

Rekomendowane odpowiedzi

jaka może być przyczyna długiego czasu refermentacji Stouta z dużym - 20-25 % zasypem owsa niesłodowanego ?

nie jestem zaskoczony bo to drugi raz ta sama warka i to samo się dzieje. Wtedy nagazowanie zajęło 4 miesiące.

czy w owsie są jakieś związki które przeszkadzają drożdżom podjąć pracę ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.