Skocz do zawartości

Witam wszystkich serdecznie!


sebpa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

 

jestem z Warszawy, dotychczas bawilem sie w w nalewki i wina, teraz przyszla kolej na piwo.

Dwa tygodnie temu zamowilem osprzet piwowarski :lol: kiedy sie w koncu doczekalem przesylki i znalazlem jeden dlugi wieczor zabralem sie za zacieranie ze slodow. A co tam, gleboka woda najlepsza. Wyborl padl na ciemnego pszeniczniaka z HB.

Wczoraj go zacieralem, a dzis od rana lezy sobie na burzliwej w zacisznym kacie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

 

Wasze forum okazalo sie kopalnia wiedzy ktora w polaczeniu z cennymi radami Zgody http://www.piwo.org/forum/profile.php?id=2188 pozwolila mi w miare gladko wejsc w caly proces.

 

Nawet sam pokusilem sie o zrobienie filtratora z oplotu.

 

gdzies wyczytalem ze warzenie piwa uzaleznia.... powoli sie o tym przekonuje. Juz snuje plany na kolejnych kilka warek.

 

pozdrawiam

Sebastian

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

emocji rzeczywiscie mnostwo, a jako ze to bylo moje pierwsze co opisalem tu http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?pid=65140#p65140

 

to nie do konca wiedzialem czego mam oczekiwac na kolejnych etapach :lol: czytalem co prawda duzo, ale zaden opis nie odda zapachu chmielenia czy tez zacierania, albo jakiego smaku oczekiwac od brzeczki tuz przed zadaniem drozdzami

 

fajno ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.