Jump to content
Sign in to follow this  
sebpa

Witam wszystkich serdecznie!

Recommended Posts

Hej

 

jestem z Warszawy, dotychczas bawilem sie w w nalewki i wina, teraz przyszla kolej na piwo.

Dwa tygodnie temu zamowilem osprzet piwowarski :lol: kiedy sie w koncu doczekalem przesylki i znalazlem jeden dlugi wieczor zabralem sie za zacieranie ze slodow. A co tam, gleboka woda najlepsza. Wyborl padl na ciemnego pszeniczniaka z HB.

Wczoraj go zacieralem, a dzis od rana lezy sobie na burzliwej w zacisznym kacie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

 

Wasze forum okazalo sie kopalnia wiedzy ktora w polaczeniu z cennymi radami Zgody http://www.piwo.org/forum/profile.php?id=2188 pozwolila mi w miare gladko wejsc w caly proces.

 

Nawet sam pokusilem sie o zrobienie filtratora z oplotu.

 

gdzies wyczytalem ze warzenie piwa uzaleznia.... powoli sie o tym przekonuje. Juz snuje plany na kolejnych kilka warek.

 

pozdrawiam

Sebastian

Share this post


Link to post
Share on other sites

emocji rzeczywiscie mnostwo, a jako ze to bylo moje pierwsze co opisalem tu http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?pid=65140#p65140

 

to nie do konca wiedzialem czego mam oczekiwac na kolejnych etapach :lol: czytalem co prawda duzo, ale zaden opis nie odda zapachu chmielenia czy tez zacierania, albo jakiego smaku oczekiwac od brzeczki tuz przed zadaniem drozdzami

 

fajno ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.