Jump to content

Przerwa białkowa, robić czy nie?


zgoda
 Share

Recommended Posts

  • 2 years later...

Po zrobieniu kilku warek mam wrażenie, że krótka (max. 10 min.) przerwa białkowa w 54-55°C dobrze wpływa na klarowność piwa. Ale to tylko moje wrażenie, choć niektórzy autorzy podręczników również to zalecają.

Natomiast zawsze robię dłuższą białkową przy zacieraniu z surowcami niesłodowanymi. Wtedy wpływ na klarowność jest wyraźny, widać to już w brzeczce nastawnej.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.