Skocz do zawartości

Brewferm Top


Rekomendowane odpowiedzi

Brewferm Top

 

Universal top-fermenting beer yeast. Let it rehydrate in a glass of lukewarm water (25°C) for about 10 minutes and add directly to the wort.

Flocculation: medium/high.

Final gravity: low.

Fermentation temperature: 18 - 25°C.

Dosage depends on the original gravity:

1.050: 5 g /10 l.

1.080: 8 g /10 l.

 

Uniwersalne drożdże piwne górnej fermentacji. Zrehydratuj je w szklance letniej wody (25°C) przez około 10 minut i dodaj bezpośrednio do brzeczki.

 

Flokulacja: Średnia/Wysoka

Gęstość końcowa: Niska

Temperatura Fermentacji: 18 - 25°C.

Dawkowanie zależnie od gęstości początkowej:

1.050 (12,5°Blg): 5 g /10 l.

1.080 (19,3°Blg): 8 g /10 l.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.