Jump to content

Danstar London ESB


zasada
 Share

Recommended Posts

Na forum nie mają własnego tematu, pojawiły się bodaj w zapiskach trzech browarów: @dirk gently@manowar@knurek

 

HBT mają duży wątek, na którego początku jestem i jedno czego się na razie dowiedziałem, to że odfermentowuja słabo (jak Windsory).

 

W tygodniu przyjdą do mnie i zastanawiam się co dalej z impulsywnym zakupem zrobić.

 

Koledzy coś pamiętają, coś opowiedzą o nich?

 

edit: zmiana znaku w porównaniu z Windsorami.

 

Link to comment
Share on other sites

Z moich doświadczeń wynika, że odfermentowują znacznie niżej niż Windsory i minimalnie niżej niż S-04. Chyba najbliżej im pod kątem odfermentowania do Lallemand English Style Ale. W obu przypadkach maja tendencje do udawania, ze już po robocie na przyzwoitym poziomie odfermentowania, a potem jeszcze robią niespodzianki z nagazowaniem schodząc jeszcze niżej. Dobrze pod koniec podnieść temperaturę i przytrzymać ciut dłużej, żeby uniknąć przegazowania. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.