Skocz do zawartości

Wyeast 3763 Roeselare Ale Blend


Rekomendowane odpowiedzi

Wyeast 3763 Roeselare Ale Blend

http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=194

 

Our blend of lambic cultures produce beer with a complex, earthy profile and a distinctive pie cherry sourness. Aging up to 18 months is required for a full flavor profile and acidity to develop. This blend will produce a very dry beer due to the super-attenuative nature of the mixed cultures.

 

Origin:

Flocculation: variable

Attenuation: 80%

Temperature Range: 65-85F 18-30C

Alcohol Tolerance: ABV 11%

 

Styles:

Flanders Brown Ale/Oud Bruin

Fruit Lambic

Gueuze

Straight (Unblended) Lambic

 

Nasza mieszanka kultur lambikowych daje piwa o złożonym, ziemistym profilu z charakterystyczną kwaśnością placka wiśniowego. Nawet 18 miesięcy leżakowania może być potrzebne do rozwinięcia się pełnego profilu smakowego i kwaśności. Ta mieszanka da piwa bardzo wytrawne ze względu na super-odfermentowującą naturę zmieszanych kultur.

 

Pochodzenie:

Flokulacja: Zmienna

Odfermentowanie: 80%

Zakres temperatur: 65-85F, 18-30C

Tolerancja na alkohol: 11% ABV

 

Style:

Flanders Brown Ale/Oud Bruin

Fruit Lambic

Gueuze

Straight (Unblended) Lambic

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.