Jump to content

Omega OYL-101


Piotr Ba
 Share

Recommended Posts

Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C.

Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła.

Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu)

Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest.

Diacetyl? - no way !

W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 )

Jestem zadowolony z ich zakupu.

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, Piotr Ba napisał:

Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C.

Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła.

Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu)

Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest.

Diacetyl? - no way !

W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 )

Jestem zadowolony z ich zakupu.

 

Ciekawe jak w fermentacji pod ciśnieniem by sobie poradziły  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.