Piotr Ba Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C. Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła. Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu) Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest. Diacetyl? - no way ! W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 ) Jestem zadowolony z ich zakupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witur Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 2 godziny temu, Piotr Ba napisał: Odfermentowanie wysokie - schodzi z 12 do 2 st. P przy zacieraniu w 69 st C. Flokulacja wysoka ale nie najwyższa - trochę osadu się wlewa do szkła. Fajny profil - nuty ziołowe wyczuwalne (na pewno to nie od chmielu) Siarki nie ma wcale - 2 tygodnie po butelkowaniu degustacja - gaz już jest. Diacetyl? - no way ! W 3 tygodnie fermentacji jest po robocie - można butelkować (ekstrakt 12 ) Jestem zadowolony z ich zakupu. Ciekawe jak w fermentacji pod ciśnieniem by sobie poradziły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.