Jump to content

Lallemand LalBrew Farmhouse


Recommended Posts

 

Cytat

 

Drożdże Lallemand LalBrew Farmhouse to niediastatyczna hybryda wyselekcjonowana do tworzenia piw w stylach saison oraz farmhouse. Ich powstanie jest wynikiem pracy kanadyjskiego laboratorium Renaissance Yeast, wykorzystującej najbardziej zaawansowane techniki pozyskiwania i namnażania drożdży. Dzięki wykorzystaniu klasycznych, nieopierających się na modyfikacjach genetycznych metodach, uzyskano szczep drożdży nieposiadający genu STA1, który w drożdżach saisonowych odpowiedzialny jest za aktywność diastatyczną, przy jednoczesnym metabolizmie cukrów pozwalającym na uzyskanie typowego, wytrawnego saisona. Dodatkowo, wykorzystnie technologii opracowanej na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis, eliminuje aromaty siarki mogące przykrywać nuty charakterystyczne dla piw w stylach farmhouse oraz saison.

 

Polecane do piw w stylu: farmhouse, saison

Fermentacja: burzliwa fermentacja może być zakończona w 5 dni°C
Zakres temperatury fermentacji: 20°C do 30°C
Tolerancja alkoholu: do 13%
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: wysokie
Profil: goździk, pieprz, nuty owocowe.

 

 

 

farmhouse-style-ale-aroma-wheel.png

opis zaczerpnięty ze sklepu Marxam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.