ko20 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Pytanie z rodzaju podstawowych. Przez przypadek zakupiłem sporo słodu nieśrutowanego. Chciał nie chciał pojawiła się śrutownik, taki podstawowa wygląająca jak maszynka do mięsa. Prymitywne urządzenie, ale da się ustawić żeby słod był dosyć gruby do kociołka. Ale tu się pojawia problem. Odnoszę wrażenie, że względem tego co mi śrutowali w sklepach (z zazanczeniem śrutowanie grube do kociołka), z tej prostego śrutownika uzyskuje podbnej wielkości kawałki, ale w gratisie dostaję też dużo wiecej drobnej "mąki" w porównanu do tego co dostawałem ze sklepu. No i warka męczarnia wyszła, zanim się toto wysłodziło...... Czy ktoś ma może dostawdzczenie z takim śrutownikiem a jednocześnie ze srutownikiem walcowym i może porównać pod względem ilości mąki, najdrobniejszych frakcji w śrutowanym słodzie? Chciałbym mieć jak najmniej tej drobnej mąki, bo w kociołku automatycznym to niestety generuje problemy. Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez ko20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się