bmalkow 0 Posted September 10, 2010 Witam! Potrzebuję na gwałt trochę (50g) suchego ekstraktu słodowego. Czy można takowy kupić w jakimś sklepie w Toruniu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
seniorroberto 1 Posted September 10, 2010 e-e!... a do czegóż ci...? można zapytać? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bmalkow 0 Posted September 10, 2010 (edited) A do matki drożdżowej. Jak głupia c... zapomniałam koszyczka? Znaczy wrzucić ekstraktu do koszyczka? Ale już sobie jakoś radzę. Pozacieram jakieś drobiazgi + pożywka i coś wyjdzie. edit elroy: wulgaryzm. Edited September 10, 2010 by elroy Quote Share this post Link to post Share on other sites
seniorroberto 1 Posted September 10, 2010 ...jakbys użył formy zdrobniałej pewnie by się Admin nie zbulwersowal... ...nie mam, więc nie poratuję... sorry! a swoją drogą jakaś puszeczka na wszelki wypadek by się przydała... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Makaron 262 1 Items Posted September 10, 2010 A jakie masz drożdże dokładnie? Może nie potrzebujesz matki drożdżowej? Może da się coś z tym fantem zrobić? Opisz dokładnie co masz i co chciałbyś zrobić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted September 10, 2010 A jakie masz drożdże dokładnie? Może nie potrzebujesz matki drożdżowej? Może da się coś z tym fantem zrobić? Opisz dokładnie co masz i co chciałbyś zrobić. Ja tam się nie bawię w suche ekstrakty, tylko zacieram sobie 200g słodu i tyle. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bmalkow 0 Posted September 10, 2010 Suche S33. juz sobie zatarlem odrobine slodu. No i podpalem adminowi... teraz to juz na pewno bedzie infekcja... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Makaron 262 1 Items Posted September 10, 2010 Suche S33.juz sobie zatarlem odrobine slodu. No i podpalem adminowi... teraz to juz na pewno bedzie infekcja... No to po co ci starter? Quote Share this post Link to post Share on other sites
eresz 9 Posted August 15, 2013 podbijam temat to jest jakiś sklep w toruniu (lub w okolicach) dla piwowarów domowych czy wciąż nie ma? w sumie od poprzedniego postu minęło prawie trzy lata, to i może coś się zmieniło? A piwowarzy z torunia bądź włocławka zaopatrują się gdzieś miejscowo, czy tylko online? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kristo 8 1 Items Posted August 15, 2013 podbijam temat to jest jakiś sklep w toruniu (lub w okolicach) dla piwowarów domowych czy wciąż nie ma? w sumie od poprzedniego postu minęło prawie trzy lata, to i może coś się zmieniło? A piwowarzy z torunia bądź włocławka zaopatrują się gdzieś miejscowo, czy tylko online? Niestety nie ma. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panszpik 10 1 Items Posted August 15, 2013 Piwex na Moniuszki powoli przymierza się do wprowadzenia paru podstawowych rzeczy (tych "na gwałt" właśnie). Cały czas ich nakręcam, może niedługo coś się pojawi. Suche drożdże w lodówce i trochę puszek chyba na początek wystarczy... Jak myślicie, coś jeszcze? Słodów chyba nie ma sensu sprowadzać...a awaryjne chmiele? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pierdoła 0 Posted September 26, 2016 po kilku latach ciągnę temat. To już jest sklep dla piwowarów w Toruniu?! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sajmon 1 1 Items Posted September 26, 2016 Sklepu brak... aczkolwiek, dziwne pytanie zadane przez kogoś z Grudziądza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hotmas 2 Posted September 28, 2016 Z tego co widziałem to Sklep piwny w Toruniu ma coś w ofercie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maro86 10 1 Items Posted September 28, 2016 Z tego co widziałem to Sklep piwny w Toruniu ma coś w ofercie. A dokładniej - to ten sklep na Małych Garbarach. W Bydgoszczy w razie czego też jest sklep dla piwowarów ;-) Suchych ekstraktów jeszcze tam nie mają, ale ponoc się już do nich przymierzają ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
hotmas 2 Posted September 28, 2016 Tak ten na Małych Garbarach, ale co dokładnie mają nie mam pojęcia bo nie wchodziłem do środka. Quote Share this post Link to post Share on other sites