BumBum Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Chcę zrobić szybkiego kwasa z wiśniami drylowanymi które pójdą do wiadra po burzliwej fermentacji. Owoce zmiażdżyć przed dodaniem? Może wystarczy jak wrzucę tylko drylowane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 (edited) Polecam zakup pulpy. Sterylne, zmiażdzone, bez bałaganu. Edited August 4, 2021 by Koora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuuu Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Możesz wrzucić w całości, ale dobrze wcześniej je zamrozić. Rozewie to błony komórkowe i lepiej oddadzą sok. Pulpę trzeba dobrze odfiltrować, żeby nie było gushingu. Całe owoce latwiej oddzielić Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Stanczu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumBum Posted August 4, 2021 Author Share Posted August 4, 2021 Właśnie chodzi mi o to by się nie bawić z filtracja pulpy. Tak zrobię, zamroże i dopiero dodam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.