ATP Posted July 30, 2021 Share Posted July 30, 2021 Ze strony producenta: An eruptive top cropper displaying nice fruit and rustic phenolics. This reliable Belgian strain is a good flocculator with a wide temperature range. Three famous brewers ferment this on vastly different schedules, showing the varied outcomes available. Strain Type: Belgian Ales Flocculation: Medium Attenuation: 74-78% Temperature Range: 64–78° F (18–26° C) Alcohol Tolerance: 11-12% Świetny szczep do zbierania z piany produkujący przyjemne owocowe estry i rustykalne fenole. Ten niezawodny belgijski szczep dobrze flokuluje i ma szeroki zakres temperatur. Trzy znane browary fermentują piwo tym szczepem w różnych schematach uzyskując zróżnicowane rezultaty. Anglojęzyczne źródła mówią o tym jako ekwiwalencie Wyeast 3787 Trappist High Gravity, czyli szczepie z Westmalle, którego używają Achel, Westmalle i Westvleteren [przyp. - mój] Typ szczepu: Belgijskie ale Flokulacja: Średnia Odfermentowanie: 74-78% Zakres temperatur: 64–78° F (18–26° C) Tolerancja na alkohol: 11-12% Puściłem na nich blonda inspirowanego Westvleterenem 6. Rezultaty wkrótce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.