husky3000 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) Proste pytanie. Chce nagazować piwo w kegu przy temperaturze w piwnicy 20 stopni a potem wstawic do kegeratora podpiąć również CO2 i serwować w 6 stopniach. Jakiej wartści ciśnienia powinienem użyć w piwnicy a potem w lodówce. Czy zgodnie z tabelą gazowania ustawić np ciśnienie odpowiadające 20 stopni celcjusza czyli wyższe bo potem w 6 stopniach spadnie. Czy gazować przy tych 20 stopniach taką wartością w jakiej będzie serwowane ? Obecnie gazuje piwo tylko w kegeratorze i mam ustawione ok 0,8 bar dla 6 stopni zgodnie z tabelą i wszystko jest cacy. Ale chce zrobić zapas piwa i trzymać w piwnicy a potem przenieść do kegeratora. Proszę o poradę. Edytowane 28 Lipca 2021 przez husky3000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się