husky3000 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 (edited) Proste pytanie. Chce nagazować piwo w kegu przy temperaturze w piwnicy 20 stopni a potem wstawic do kegeratora podpiąć również CO2 i serwować w 6 stopniach. Jakiej wartści ciśnienia powinienem użyć w piwnicy a potem w lodówce. Czy zgodnie z tabelą gazowania ustawić np ciśnienie odpowiadające 20 stopni celcjusza czyli wyższe bo potem w 6 stopniach spadnie. Czy gazować przy tych 20 stopniach taką wartością w jakiej będzie serwowane ? Obecnie gazuje piwo tylko w kegeratorze i mam ustawione ok 0,8 bar dla 6 stopni zgodnie z tabelą i wszystko jest cacy. Ale chce zrobić zapas piwa i trzymać w piwnicy a potem przenieść do kegeratora. Proszę o poradę. Edited July 28, 2021 by husky3000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.