Virandell Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Witam jakie blg mniej wiecej osiagne przy 1kg slodu Maris otter I pale ale I 3L wody ? I czy belgijskie drozdze poradzily by sobie z przerobieniem do 0blg takiego piwka ? Czy lepsze bylyby English ale ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumBum Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Proszę poczytać na początek Wiki na piwo.org https://wiki.piwo.org/Warka_z_procesem_zacierania_słodu Później zadawaj pytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 BLG z takiego mini zasypu oblicz sobie w kalkulatorze jakimkolwiek. Najniżej zejdą Ci drożdże saisonowe, więc jeśli zatrzesz nisko możesz do zera się zbliżyć. A dlaczego chcesz zacierać kilo słodu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.