Skocz do zawartości

[Piwo i Cydr]Cydrownictwo: Co kryje moszcz jabłkowy? Cz. I (kwartalnik Piwowar)


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

(Pierwsza część artykułu, który ukazał się w kwartalniku Piwowar) Przemek Iwanek Przeprowadzenie fermentacji cydru nie powinien sprawić trudności piwowarowi. Jeśli zachowa czujność przy punktach krytycznych, takich jak zachowanie wysokiej higieny, czy stabilna temperatura odpowiednia dla danego szczepu drożdży – możne spodziewać się dobrych rezultatów. Ważniejszym procesem w cydrownictwie jest przygotowanie soku do fermentacji. To ten … Czytaj dalej Cydrownictwo: Co kryje moszcz jabłkowy? Cz. I (kwartalnik Piwowar)

View the full article

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.