Jump to content

PRT1 REGULATOR TEMPERATURY Z CZUJNIKIEM ZEWNĘTRZNYM - MONTAŻ

newbie
 Share

Recommended Posts

Witam drodzy forumowicze. Wiem, że było wiele na forum na temat montażu regulatorów do lodówki. Nie udało mi się jednak natrafić na montaż PRT1, który podobno jest bardzo łatwo zainstalować: https://www.pamel.pl/pl/p/PRT1-REGULATOR-TEMPERATURY-Z-CZUJNIKIEM-ZEWNETRZNYM/55

Chodzi o coś co będzie banalnie proste. Słaby jestem jeśli chodzi o elektrykę więc montaż np. takiego stc-1000, gdzie trzeba doczepiać, dopinać, przestawiać kabelki trochę mnie przeraża. 

Czy ten PRT1 jest rzeczywiście jakiś prostszy w instalacji? Ktoś mógłby napisać jak należy go zamontować?

Będę wdzięczny

Ten regulator podłączasz po prostu do prądu a sondę naklejasz na ściankę fermentora i ją izolujesz (ewentualnie możesz ją zanurzyć w brzeczce). Ustawiasz temperaturę i to wszystko. Histereza z tego co pamiętam ustawiona jest domyślnie na 0,5C a sam regulator na funkcję "chłodzenia" (oczywiście można to zmienić w ustawieniach). Jedyne co Ci pozostaje to dezaktywacja oryginalnego regulatora w lodówce.

Dzięki. Instrukcję dodałem w załączniku. Rzeczywiście wygląda na to, że nie trzeba tam nic kombinować. Rozumiem, że jak podłączam regulator do prądu to wtedy lodówkę do regulatora??? Niestety nie mogę się ciągle dodzwonić do tej firmy po jakieś szczegółowe informacje, nikt na razie nie odbiera. Ale w takim razie chyba zamówię sobie ten PRT1.

prt1 instrukcja.pdf

Jedynie co jest upierdliwe to ustawienia... instrukcja też napisana jak jakaś transkrypcja z chińskiego... ;) ale po pierwsze robisz to rzadko a po drugie regulator jest ustawiony domyślnie tak jak trzeba; po trzecie można uzyskać pomoc na telefelon.