Jump to content

Co z tego wyjdzie?


 Share

Recommended Posts

Zostało mi trochę słodów i zastanawiam się czy zrobić z tego jakiegoś bez-stylowca czy dać sobie spokój:

1/ pilznieński 2,5kg

2/ pszeniczny jasny około 2,5kg

3/ karmelowy jasny około 0,5kg

4/ Cookie Viking Malt 0,5 kg

5/ Aromatic Malt - Simpsons 0,5kg

Ewentualnie jakie drożdże i jaki chmiel zastosować. Proszę o uwagi co do zasypu

Link to comment
Share on other sites

Imo tym zasypem jesteś blisko weizenbocka. Wyrzucilbym jeden karmelowy (najjaśniejszy), pozostałych dwóch trochę obciął. Chmielenie tylko  na goryczkę ok.20 IBU jakąś szlachetna czy okoloszlachetną odmianą (Sybilla? Tradition?).

Drożdże do weizenów albo eksperymentalnie jakieś belgijskie, np. T-58 potrafią dać dużo banana.

 

 No i przypominam o watku:

 

Link to comment
Share on other sites

3 minuty temu, zasada napisał:

Imo tym zasypem jesteś blisko weizenbocka. Wyrzucilbym jeden karmelowy (najjaśniejszy), pozostałych dwóch trochę obciął. Chmielenie tylko  na goryczkę ok.20 IBU jakąś szlachetna czy okoloszlachetną odmianą (Sybilla? Tradition?).

Drożdże do weizenów albo eksperymentalnie jakieś belgijskie, np. T-58 potrafią dać dużo banana.

 

 No i przypominam o watku:

 

OK!!! Wrzucę to w ten wątek. Nie zauważyłem

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.