PanJaqb Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Cześć, bardzo duża ilość wody mi odparowała po gotowaniu, mam obecnie 16L 17 blg przy celu ok 12-13blg. Czy mogę dolać wodę do tej brzeczki? I jak policzyć ile wody dolać jesli można żeby wyszło 12-13blg. Woda musi być przygotowana? Czy taka z banki że sklepu można lac prosto? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 (edited) Lać prosto z bańki ze sklepu obniży temp brzeczki. A na telefon jest kalkulator piwowarski i tam jest opcja. Edited May 27, 2021 by Koora PanJaqb 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 https://wiki.piwo.org/index.php/Przelicznik_ilości_dodanej_wody PanJaqb 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Kalkulator piwowarski na google. PanJaqb 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanJaqb Posted May 27, 2021 Author Share Posted May 27, 2021 Dzięki Panowie sytuacja opanowana:)Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Ba Posted June 12, 2021 Share Posted June 12, 2021 Zawsze tak robię - dolewam kranówy do zamierzonego ekstraktu nastawnego przed zadaniem drożdży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.