Jump to content

[BeerFreak]Jak degustować piwo? Część 2: Aromat


Pierre Celis
 Share

Recommended Posts

W drugiej części cyklu o degustacji piwa omówimy pierwszą ze składowych, na którą powinniśmy zwrócić uwagę – aromat. Jeśli przegapiłeś część pierwszą, zachęcam do zapoznania się z nią w celu poznania bardziej ogólnych wskazówek odnośnie samego procesu degustacji. Jak działa i po co nam węch? Działanie węchu polega na „wychwytywaniu” otaczających nas związków chemicznych. Cząsteczka danej substancji wpada do nosa, rozpuszcza się w śluzie znajdującym się w nabłonku...

Artykuł Jak degustować piwo? Część 2: Aromat pochodzi z serwisu BeerFreak.pl.

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.