Jump to content

Zatrzymanie fermentacji


Recommended Posts

Witam wszystkich. Warze swojego pierwszego lagera. Fermentacja wystartowala po kilkunastu godzinach. Po dwoch dniach oslabla. Po trzech dniach calkowicie sie zatrzymała ( wnioskuje  to po rurce fermentacyjnej). Pozwolilem sobie zajrzec do srodka i tak to wyglada. Co powinienem zrobic dalej ?

20210522_153113.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dzieki za odpowiedz. Wybaczcie  za prozaiczne pytania
Nie ma problemu, po to jest ta lista aby się pytać.

Piwo ma wszelkie szanse aby być bardzo smacznym, tylko daj mu trochę czasu. Lager to istotnie nie będzie, ale pies trącał nazewnictwo - oby smakowało

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

W tej temperaturze potrzymaj do dwóch tygodni.
Jeśli masz możliwość to schłódź przed butelkowaniem.
Następne piwko fermentuj w okolicy 17-18C w fermentorze. Jak nie masz możliwości kup lub załatw sobie kveiki z Facebooka kveik polska.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.