Skocz do zawartości

Kolendra - mielona, gnieciona czy cała?


nehoshi

Rekomendowane odpowiedzi

W browarnictwie gdy receptura woła o "kolendrę" chodzi tu o nasiona kolendry a nie liście czy inne części rośliny. Nasiona kolendry kupisz w sklepie z przyprawami i to zawsze będzie zmielone w pyłek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas przeważnie jest w sprzedaży niezmielone ziarno, gnieść lub mielić musimy sami - to nawet lepiej, gdyż niezmielone ziarno nie traci aromatów.

Aha... to może ja już się zamknę (LOL)... :D:lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 lat później...

Niezłe wykopalisko ;-) Po siedmiu latach temat odkopany.

 

W sobotę robię Witbiera, moja warka #99 ale pierwsze w historii z kolendrą - i szukałem właśnie informacji, w jakiej postaci cholerstwo dodać - ziarenka, czy zmielone;-)

 

Ten wątek rozwiał wątpliwości, wsypię do moździerza, poznęcam się nad ziarnkami i wsypię to co mi wyjdzie ;-P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.